Mi jellemzi az igazán jó kertészeti webáruházat?



Vannak olyan emberek, akiknek a kertészkedés csupán hobbi, míg másoknak ez a hivatásuk. Akár így, akár úgy, egyre megy: egy jó kertészetben elengedhetetlen, hogy kiváló eszközök, szerszámok, alapanyagok álljanak az ember rendelkezésére, ha kertészkedni szeretne. Hiszen, ezek hiányában eredményre nem igazán számíthatunk.

Ha megnézzük, mit kínál egy kertészeti webáruház, az első kérdés, ami felmerülhet bennünk: jó döntés innen vásárolni? Miért nem megyünk egy helyi kisboltba vagy egy közeli OBI-ba? Végül is a környéken mindenki ismeri ezeket, és talán még az emberek is jó véleménnyel vannak róluk. Azonban egy kicsit bizonytalan az online rendelés is. Ennek ellenére elmondható, hogy a legtöbb ember ma is az online kertészeti webshopokra szavaz. Miért? Miért jobbak sok szempontból?

Mit vásárolhatunk egy jó kertészeti üzletben?

Melyek a kertészeti szaküzletekben és üzletekben kapható leggyakoribb termékek? Itt nézzünk meg néhányat. Általában ezekre a termékekre lesz szükségünk, ha jól szeretnénk kertészkedni.

Ágyásszegély. Szeretnéd valamivel körbevonni az ágyásodat? Nem tudod, hogy mi lenne erre a legjobb mód, és módszer? Akkor neked mindenképpen egy ágyásszegélyre lesz majd szükséged. Egy ágyásszegély nagyon esztétikus, ha passzol a környezethez színben. Abban az esetben, ha jó anyagból készül, akár sok éven át lehet a kertünk díszeleme.

Árnyékoló háló. A nap rendszeresen perzseli a növényeket otthon a kertben? Nem tudod, mi lenne a megoldás, és unod, hogy kiszáradnak a növények, vagy oda lesz a termés? Akkor mindenképpen szükséged lenne egy árnyékoló hálóra.

Geotextília. A geotextíliákat elsősorban annak megakadályozására használják, hogy a gyomok előre tolakodjanak a kertben. Csak annyit kell tennünk, hogy a fóliával letakarjuk a kérdéses területet, és készen is vagyunk. Ezen felül akár talajtakaróként vagy akár talajstabilizátorként is használható.

Gyeprács. Nincs elég teherbíró képessége a füves területnek a kertedben? Eleged van abból, hogy esős időben besüpped alattad a talaj, és egész egyszerűen nem tudsz mit kezdeni ezzel a jelenséggel? Akkor neked gyeprácsra lenne szükséged.

Fűmag. Egy profi kertészeti webáruház vagy szaküzlet mindig a legnagyobb figyelmet fordítja a fűmag szakszerű tárolására. Végül is, ha a fűmag lejárt, esetleg penészes, akkor nem fog kicsírázni.

Permetező eszköz. Nem tudod, milyen permetezőt kell vásárolni a növények permetezéséhez? Persze, ez egyáltalán igenis számít, mert a technikai paramétereket tekintve minden permetezőgép más és más.

Balkonláda. Szeretnél még virágokat ültetni a panelbe? Nem lehetséges a kertedben, mert betonnal van bevonva minden? A virágcserép mellett a balkonláda az egyik legjobb lehetőség, különösen, ha sok virágot szeretnél ültetni.

Vakondháló. Hogyan akadályozza meg a vakondháló, hogy a vakondok a felszínre túrják magukat? Úgy, hogy a kifeszített hálón egész egyszerűen nem tudnak áthatolni. Ez a titka egy jó vakondhálónak. Erre természetesen nem kell állandóan költeni, akár 20-30 éven keresztül lehet ugyanolyan szép és esztétikus.

Vakondriasztó. Egy jó vakondriasztó azonnal elűzi a betolakodó vakondokat a kertünkből. Viszont, a vakondhálóval ellentétben erre állandóan költeni kell majd.

Vetőmag. A veteményesünket a lehető legnagyobb gondossággal is feláshatjuk. Nem számít! Ha nem jó a vetőmag, akkor nincs mit tenni. A növények még csak ki sem fognak csírázni. Ebből azért talán érezhető, hogy mennyire fontos, hogy a vetőmag jó minőségű legyen.

Gyomirtó. Hogyan lehet a gyom ellen védekezni? Mi a legjobb módja annak, hogy a gyomot eltűntessük a kertből? A kapálás nagyon időigényes. Sokkal jobb választási opció lehet a gyomirtó szerek használata.

Metszőolló. Nem minden kereskedelemben kapható metszőolló jó minőségű, vagy kiváló kertészkedésre. Ennek az az oka, hogy nem mindegyiket egyformán könnyű megfogni, kezelni, vagy pedig nem élezettek eléggé.

Hangyairtó szer. Ha hangyák borítják otthonunkat, akkor búcsút mondhatunk a kényelemnek. Ha a mi lakásunkban szaporodnak, akkor mindenhol ott vannak, és mindenhol megcsípnek - egyszerűen nem tehetsz ellenük semmit. Ezért kell vásárolni egy hangyairtót.

Szúnyogirtó. Hogyan kell eltűntetni a szúnyogokat otthonról? Eleged van már abból, hogy mindig mindenütt ott vannak, és csak csípnek és csípnek? Akkor neked szúnyogirtó szerre lesz szükséged. Ezek néhány óra alatt képesek teljesen eltűntetni otthonról a szúnyogokat.

Légyriasztó. Hogyan lehet elriasztani vagy megijeszteni a legyeket? Egy légycsapóval könnyen lehet, hogy nem megyünk semmire. Ezért olyan légycsapdát kell használnod, amely pillanatok alatt elriasztja a legyeket.

Kerítés háló. Mivel érdemes egy telket körbe venni? Ez bizony nem más, mint a kerítésháló. Egy igazi kerítésháló igazán jó szolgálatot tehet nekünk. Rendkívül strapabíró és ellenálló, gyakorlatilag mindennel szemben.

Műtrágya. A műtrágya esszenciális, és kihagyhatatlan eleme minden egyes kertészetnek. Ne sajnáljuk erre a pénzt! Ha erre nem költünk, akkor a termésszaporulat egész egyszerűen nem lesz megfelelő.

Műtrágyaszóró. A műtrágyaszóró jó arra, hogy a műtrágyát a kertbe terítsük. Először talán azt gondolnánk, hogy elég a műtrágyát kézzel kijuttatni. Ez hatalmas hiba. A műtrágyaszóró sokkal hatékonyabb.

Virágföld. A virágok a virágföldben érzik magukat a legjobban. Azonban nem mindegy, hogy honnan veszünk virágföldet, és hogy milyet! Hiszen, a virágföldek sem teljesen egyformák, eltérés figyelhető meg például a tápanyagtartalomban.

Patkánycsapda. Egy patkánycsapda igazi aranyat ér. Ha nincs otthon macskánk, akkor nem tudunk mit tenni – muszáj vásárolni egy patkánycsapdát. Ha ügyesen járunk el, akkor néhány napon belül megszabadulhatunk tőlük.

Ásó. Az ásók között is hatalmas különbségek figyelhetők meg. Egyáltalán nem mindegy, hogy az ásó fémből, vagy fából készült. Nem minden ásó egyformán rozsdamentes, és az élettartamuk is eltér annak függvényében, hogy ki a gyártó, és milyen minőségben készült el. Ha lehetséges, akkor vásároljunk szaküzletből, vagy profi webáruházból!

Fólia. Hogyan lehet professzionálisan fóliában termeszteni a növényeket? Ez az egyik olyan feladat, amely biztosan feladja a leckét a legjobbak számára is. Nem minden film egyforma - az anyagban és a vastagságban is lehetnek különbségek. Vásárlás előtt mindenképpen fordulj szakemberhez!

Valójában nincs sok időnk, általában néhány nap alatt, akár egy hét alatt is azzal, amit megrendeltünk. Természetesen ez a logisztikától és az aktuális készlettől is függ.

Mi okból jobb egy webáruház, mint egy bolt?

Természetesen vannak olyan szempontok és tényezők, ahol egy kertészeti üzlet előtérbe helyezhető egy webáruházzal szemben, és fordítva. Lássuk ezeket összefoglalva!

Egy webáruházban sokkal nagyobb a fellelhető választék – és ez még akkor is így van, ha elsőre talán nem így gondolnánk ez. Hiszen, rendszerint egy raktárból intéződik minden, így a rezsiköltség is sokkal alacsonyabb lesz a végén. Egy webáruházban általában van chates ügyfélszolgálat, ami arra való, hogy a kérdésekre választ lehessen kapni. A legtöbb termékre visszatérítési garancia érhető el, ami azt jelenti, hogy abban az esetben, ha nem tetszik a megvásárolt termék, akkor a szállítási díj ellenében a darab visszaküldhető. Egy webshopban a teljes termékkínálat megtekinthető még akkor is, ha éppen kifogyott néhány termék. Mindezek alapján joggal jelenthetjük ki, hogy a webáruházi vásárlás nagyon vonzó manapság.

Ezzel szemben egy hagyományos üzletben nem igen van lehetőség arra, hogy a kifogyott termékeket megtekintsük. Sokszor – a logisztikai, kiállításai, és raktárkezelési problémáknak köszönhetően a választék is sokkal kisebb.

Mit nem kaphatunk egy kertészeti webáruházban, hanem egy helyszíni boltban?

Csákány. Sok kertész mindenképpen szeretne vásárolni csákányt. Miért? Mert valamilyen eszközzel fel kell bontani a kertben fellelhető kődarabokat, és ez az egész közül a legpraktikusabb eszköz.

Futó rács. Ha valahol futókat akar futni, akkor futórácsra lesz szüksége. Sokkal jobb lehetőség, mint mondjuk a karó.

Teleszkópos ágvágó. Ha szeretnéd a legmagasabb ágakat is megmetszeni a fádon, akkor neked minden bizonnyal teleszkópos ágvágóra lesz majd szükséged. Kapaszkodj minél kevesebbet! Még a létra tetejéről sem fogsz minden elérni. 

Mennyi idő alatt jönnek meg a rendelt termékek?

Egyáltalán nem telik sok időbe. Általában csak 1-2 napba telik, mire a megrendelt termékek hazaérnek. Ha a szállítás jó, akkor nem lehet probléma.

Miket nem tudunk megvásárolni egy kertészeti webáruházban, ami szükséges a kertműveléshez?

Nagyon nehéz lenne erre példát mondani. Ezek manapság a legjobban felszerelt üzletek azok számára, akik kertészeti jellegű eszközöket, szerszámokat szeretnének vásárolni maguknak. A választék hatalmas.

Zárszó

Ha van olyan üzlet, ahonnan érdemes kertészeti felszerelést vásárolni, akkor ezek kertészeti webáruházak. Miért? Mert itt a kínálat hatalmas, a support pedig kiváló. És a szállítás általában rendkívül gyorsan megoldódik.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon