A vitorlavirág gondozásáról


 

A vitorlavirág gondozásáról 


A békaliliom vagy a Spathiphyllum növény először 1824-ben került Európába, amikor Gustav Wallis megtalálta a kolumbiai dzsungelben. Wallis emlékezik arra a felfedezésére, amelyet a Peace Lily latinul talált S. Wallis számára.


Ez egy meglehetősen olcsó növény, amelyet megvásárolhat, és hosszan tartó népszerűsége miatt szinte minden szobanövény boltban megtalálható. Valójában azt mondanánk, hogy valószínűleg az öt legnépszerűbb beltéri növény közé tartozik. 


Hogy az emberek miért szeretik ezt a növényt, nyilvánvalónak kell lennie. Ideális kezdőknek, mivel könnyen gondozható, könnyen követhető gondozási utasításokkal. Ez segít a különböző toxinok környezeti levegőjének szűrésében is.


Ó, elfelejtettük megemlíteni a szép és elegáns részt? A sötétzöld lombozat és a krémes fehér virágzás kontrasztja magasan áll a merev szárakon, és vonzónak tűnik bármilyen típusú otthoni lakberendezésben.


Sokan "békés liliomnak" hívják, és talán meglepő módon temetési növényként is gondolnak rá. Nagyon sok érzelmi értéket képviselnek az emberek számára, ezért szánjon egy kis időt az alábbi gondozási útmutatónk elolvasására, hogy segítsen növekedni.


Fényigény

"A békaliliom növény sötét helyeken nő" - Ez nem teljesen rossz, de félrevezető mítosz. Sok növény még a sötétebb helyeken is elégedett lesz, de ez végül összekeveri a túlélő növényeket a különböző körülmények között pozitívan fejlődő növényekkel.


A Peace Lily növényt szobanövényként termesztik. A Béke Lily sem más. Ha világos helyre helyezzük közvetlen napfény nélkül, a növekedés gyorsabb és erőteljesebb lesz, mint egy sötét helyen termesztett növény. Természetesen, ha úgy dönt, hogy otthona egy sötétebb területén növekszik, a szokásos sztereotípia ellenére túléli, alkalmazkodik és növekszik (bár lassan).


Ha meg akarja tölteni ezt a helyet, akkor sokkal rosszabbul járhat, mint ez a növény. Buja zöld lombja van, és okos trükk, amely tájékoztatja Önt, ha öntözésre van szüksége. Kedvező körülmények esetén évente többször hoz magas, fényes fehér virágokat, amelyek úgy néznek ki, mint a növény felett lebegő mini felhők. A virágokról szólva nézzük meg a második leggyakoribb kérdést.


Fény

Amint a fenti bevezetőben említettük, a Peace Lily esetében elfogadhatók a sötétebb foltok, de ne feltételezzük, hogy ez szükséges. Ha kiválasztják, sokkal jobb, ha világos folt van, elkerülve a közvetlen napfényt.


Locsolás

Mindig igyekezzen a talajt csak nedvesen tartani, de ha eléggé feledékeny, csak arra kell figyelnie, hogy a növény vizuálisan jelezze, mikor kell öntözni.


Öntözéskor áztassa a növényt, de ne hagyja "állni" a vízben. Ha problémái vannak a növényrel, ez valószínűleg az öntözési technikájához kapcsolódik. 


Forrás: https://www.ourhouseplants.com/plants/peacelily

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon